ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

vanredna situacija

Школски документи

skolski dokumenti

 

Види >>

Занимљивости

narodne umotvorine

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон: 026/802 233

E-mail: skolalukic@verat.net

Више информација>>>

Почетна О школи Академик Радомир Лукић
Књижевно подне
Наша школа носи назив по значајном и признатом стручњаку, правнику, социологу, професору и академику Радомиру Лукићу.
Дан школе прославњамо 13. септембра, али је читава друга наставна недеља обележена бројним активностима поводом ове, нама најважније, школске свечаности. И ове школске године бројне активности су обележиле ову недељу: спортска такмичења, изложбе ликовних радова ученика, школска приредба, и литерарни час у школској библиотеци под називом „Књижевно подне“.
Литерарни час је одржан 12. 9. 2019. године у подне (између смена), а организатори су наставници задужени за рад у библиотеци, превасходно наставници Мирјана Петровић и Бошко Ивановић, у сарадњи са наставницима српског језика. Главни сегмент овог часа је читање литерарних радова који су награђени на школском литерарном конкурсу поводом Дана школе (и с поносом истичем да је било осамнаест таквих радова); затим пантомима и музички интермецо нашег ученика, али и ученика музичке школе, Павла Милошевића, који је извео више музичких композиција на хармоници.
Ученички литерарни радови су подељени у три категорије:
-ученици петог и шестог разреда писали су на тему Образовање – пут ка бољем животу,
-ученици седмог разреда на тему Моја школа и
-ученици осмог разреда на тему Два света Радомира Лукића.
Поред ученика и наставника наше школе, у публици су биле и две, нама посебно драге гошће, директорка ОШ „Бранко Радичевић“ у Седлару, као и педагог те школе, Биљана Васиљевић. Сви присутни су изразили своје позитивне утиске везане за „час“. Надамо се да ће ова културна активност постати наша традиција.
 

Најновије вести

Популарно


Copyright © Oсновна школа "Академик Радомир Лукић", Милошевац. Дизајн и израда: Учасофт.